Nejen do štrůdlu aneb jablkové muffiny se skořicí
Muffiny jsem všehovšudy zatím pekla jen jednou, a to dýňové. Když jsme se Simčou začátkem srpna byly v Praze na Burtonovi, dala mi ochutnat fakt výborné s jablkem a skořicí. A jelikož se ke mě letos dostaly fakt rozkošné zimní papírové košíčky, vyžádala jsem si recept a rozhodla se počkat na listopad, protože to už jsou zimní motivy přeci jenom akceptovatelné.
Budete potřebovat 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku třtinového cukru (pokud máte jablka sladká, za mě bohatě stačí 1/3), špetku soli, 1 prášek do pečiva, 1/3 hrnku oleje, 1/3 hrnku mléka, 1 vejce, 2 nastrouhaná jablka (doporučuji nahrubo a pokud jsou pěkná, nechat se slupkou) a 1 lžíci skořice.
Není nic jednoduššího - všechny ingredience smíchejte v míse a vypracujte hladké těsto. Formu na muffiny si vystelte košíčky, které tak do dvou třetin naplňte těstem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů horkovzduch přibližně 20 minut (zkoušejte píchat špejlí, jestli ještě uvnitř lepí, pekla jsem nějakých 18 minut).
Jako odměřovací hrnek jsem použila "plecháček" z Pepca o objemu 410 ml a množství mi vyšlo na dvanáct muffinů, pokud tedy chcete celou armádu, je potřeba množství zdvojnásobit. A také je doporučuji upéct den předem, protože do druhého dne se krásně rozleží a celkově je to vážně nebe v hubě, obzvlášť takhle, když už to venku trochu víc zebe. *-*
Rozhodně jsem je nedělala naposledy, protože jsou jednak výborné a jednak fakt jednoduché jak facka, což je upřímně ideální kombo.
Komentáře
Okomentovat
Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀