Chuť léta aneb muffiny s červeným rybízem
Poprvé jsem je měla na letním víkendu v Liberci, kdy Simča potřebovala zpracovat rybíz a v podstatě tenhle recept stvořila ze dvou různých, a chutnaly mi tak strašně moc, že jsem si vyžádala recept. Jednak totiž byly vynikající a jednak se vždycky hodí další možnost, kam šoupnout rybíz, když se urodí. ;)
Budete potřebovat 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 1 kelímek zakysané smetany, cca 100 g bílého jogurtu, 100 ml oleje (lepší bude libovolný chuťově neutrální), 2 vejce, 60 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva a 200 g červeného rybízu (samozřejmě omytého a očištěného).
Vejce smícháme se zakysanou smetanou, bílým jogurtem a olejem. Zvlášť smícháme obě prosáté mouky, kypřící prášek, moučkový cukr a vanilkový cukr. Sypkou směs postupně vmícháme do mokré, nakonec přidáme červený rybíz. Těsto dáme do košíčků na muffiny, povrch posypeme zbytkem rybízu a pečeme v troubě na 180 °C dozlatova, přibližně 20 – 25 minut.
Ach jak jsem šťastná, že jsem si je v Liberci vyfotila ... moje totiž zdaleka nedopadly tak esteticky. :'D Nevím proč, možná je to tím, že jsem nepoužila čerstvý, ale zamražený rybíz, nebo tím, že už jsem ten rybíz nedávala navrch, ale alespoň mám hezkou fotku a nemusí tu strašit ty mé vyhřezlé bestie. ^^" Ale i když vzhledově byly velmi (VELMI) rustikální, na chuť to díkybohu nemělo žádný vliv - chutnají pořád stejně výborně a setkaly se s nadšením. Rozhodně jsem je tedy nepekla naposledy, a ten vzhled se taky vychytá!
Komentáře
Okomentovat
Moc mi tady nemaluj, okomentuj a upaluj! 🎀