Jedlé dárky ftw aneb domácí čokoláda

Ne, není to žádná novinka a vlastně ani žádná věda, ale dělala jsem ji poprvé a inspirace na dárek se hodí vždycky, no ne?

Připravte si libovolné množství libovolné čokolády - já použila tabulku hořké na vaření, mléčné na vaření a bílé na vaření. Rozlámejte ji na libovolně velké kousky a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem do mozaiky tak, aby byly vedle sebe vždy různé čokolády (a samozřejmě stranou s dílky směrem nahoru). Troubu si vyhřejte na 200 stupňů, poté vypněte (tohle je fakt důležité, protože pokud čokoládu připálíte, je konečná), vložte do ní plech a počkejte, než čokoláda povolí (záleží na tom, jak vyhřátou máte troubu, ale takových cca 10 minut). Poté ji pomocí špejle dle libosti spojte a protáhněte, případně ještě trochu rozetřete do krajů cukrářskou stěrkou. Ještě teplou posypte tím, co máte rádi a co na ní chcete mít - já použila nasekané kešu ořechy, vlašáky, sušené brusinky a datle. Nechte úplně vychladnout a zatuhnout, a pak už jen nakrájejte nožem na kousky nebo jednoduše nalámejte, a naporcujte do pytlíčků dle libosti.

Posloužila mi v podstatě jako pracovní dárek, část dostala kamarádka, kolegyně a má němčinářka v jedné osobě, část jsem vezla na doučování, kde taky sklidila obrovský úspěch, a část mi zůstala doma, takže můžu s čistým svědomím říct, že se fakt povedla a je výborná! *A*

Komentáře

  1. Handmade darčeky sú účasné a keď ich ešte človek môže zjesť a sú pekne zabalené! Blízky to veľmi ocenia :) Ďakujem za úžasný nápad!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas