Tasogare Out Focus

Spolubydlící Mao Tsuchiya a Hisashi Ootomo na začátku druhého roku svého společného kolejního soužití na kameru uzavřou tři dohody - Mao nikomu neřekne, že je Hisashi gay a ve vztahu, Hisashi nikdy po Maovi nevyjede a oba budou navzájem respektovat své soukromí. Všechno se ale začne tak nějak hroutit, když se prezident filmového klubu, kterého je Mao členem, rozhodne obsadit Hisashiho do hlavní role jejich nového filmu - BL o romanci mezi třídním prezidentem a delikventem. Vzhledem k atypičnosti a choulostivosti tématu má Mao obavy ohledně porušení prvního bodu jejich dohody, ovšem k jeho překvapení Hisashi s nabídkou souhlasí a roli přijme. Během natáčení jsou z něj v roli delikventa všichni nadšení, a Mao si uvědomuje, že si svého spolubydlícího začíná všímat víc a víc. Je si pevně vědom toho, že s Hisashim jsou jenom přátelé a že je těžce mimo jeho ligu, ale i tak už si dál nedokáže nalhávat, že jeho vztah k Hisashimu je stále jenom platonický.

Vášní Giichiho Ichikawy je režírování filmů s důrazem na jejich kvalitu, i proto je prezidentem filmového klubu druhého ročníku. Jeho životním posláním je pak na filmovém poli porazit svou Nemesis, všemi oblíbeného a téměř za boha považovaného prezidenta filmového klubu třetího ročníku, Jina Kikuchiharu. Oba navzájem se nesnášejí s prakticky stejným zápalem, ovšem osud tomu chce, že když Jin musí dočasně poskytnout neobsazené místo ve svém kolejním pokoji spolužákovi v rodinné nouzi, oním spolužákem není nikdo jiný než Giichi. Nucená blízkost má za následek, že Jin začíná svého největšího rivala poznávat i z jiných stránek a když od něj pomalu začíná přebírat zápal pro BL mangy, se zděšením zjišťuje, že mezi nimi asi právě přeskočila jiskra.

Čerstvý student prvního ročníku Shion Yoshiho ví přesně, co chce - přítele jako vystřiženého ze shoujo mangy! Člověk si řekne, že na čistě chlapecké škole by to neměl být až takový problém, ovšem po několika pokusech najít svého pana dokonalého v různých sportovních klubech, které skončily nevalně, se rozhodne zkusit štěstí ve filmovém klubu, jehož členem je i jeho spolubydlící. Když před celým klubem nadšeně přednese svůj záměr, velmi rychle ho zpraží bývalý klubový viceprezident Rei Inaba s tím, že tady si stoprocentně přítele nenajde. Ještě ten samý den ale Rei Shiona políbí a nabídne mu, že s ním bude chodit. Shion sice absolutně nechápe, co se to sakra děje, ale když zjistí, jak Rei vypadá, když se neschovává za brýlemi, souhlasí. Čeká ho však skutečně láska jako ze shoujo mangy, jakou si vysnil? Nebo je Rei prostě jenom hezoun, který k sobě nikoho nepustí? Jedno je však jisté - Shion Yoshino se nevzdá bez boje!

Vzhledem k tomu, že anime o dvanácti dílech je adaptací čtyř (!) mang a zahrnuje tři různé páry, jsem si jistá, že oproti nim je spousta věcí značně zjednodušených, ne-li rovnou vynechaných (nečetla jsem, takže nemůžu soudit). I na tak malé ploše je to za mě velice povedené BL, které působí reálně, uvěřitelně, a celé je to takové ňuňavé. :3 BL anime pořád nevychází tolik, abych si nějaké nechala dobrovolně utéct, a vždycky jsem ráda, když je mezi těmi novými další takové, které člověka skutečně pohladí po duši a na které se každý týden těší.


Komentáře

Okomentovat

Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas