Yuletide

Tak nám oficiálně začíná zima ... a víte, co to znamená? Znamená to, že už jsme zase na půli cesty ze tmy. :) A taky, že Vánoce už doslova a do písmene klepou na dveře. 🎁 A je to znát, lidi zase začínají magořit a v obchodech to vypadá jak po náletu.

Vánoční trhy na třetí adventní víkend proběhly pohodově, sice zase bez sněhu, ale v takovém příjemně štípavém chladnu. Charitativní svařák byl opět vynikající (a jak krásně hřál), korbáčky od bačů perfektní a celkově ta atmosféra byla taková milá, bez nutnosti mačkat se někde s milionem lidí, prodírat se mezi nimi a bránit jmelí vlastním tělem. Navíc je to cestou tam i zpátky přes park moc pěkná procházka.

Začátkem vánočního týdne jsem se ještě vydala do Ústí na tradiční ježení v Costě s Míšou. Prolezly jsme pár obchodů (tady už tedy bylo lidí o poznání víc), Ježíšek ještě dokoupil pár drobností (i pro sebe, proklínám Pepco a jeho podzimní hrnky, tenhle u nás vůbec neměli a jinak bych se o něm asi ani nedozvěděla :D), a pak už jsme usedly k dobrotám (v mém případě již prověřený jablečný chlebíček s karamelem a výborné Amaretto latté, později ještě kokosová horká čokoláda) a rozbalování těch našich narozeninovo-vánočních balíčků. Jelikož i my už jsme retro, tak i letošní Vánoce byly retro. :D

Další plánované předvánoční ježení bohužel překazil moribundus, takže Vánoce holt zase letos budou prodloužené na neurčito. Ale nezlobím se. Napečeno sice jest, ale pořád bylo třeba ještě dost věcí uklidit, takže na to člověk alespoň měl čas. Vloni touhle dobou bylo náledí jak prase, letos tu pro změnu máme dešťovo-vichrovou apokalypsu - líbí se mi, jak se to pokaždé hezky mění, ehm. :'D Ale to se nedá nic dělat, spíš by mě překvapilo, kdyby ten sníh fakt vydržel.

Krásné a hlavně pohodové Vánoce vám všem, kdo to budete číst! 🎄

Komentáře

  1. Ještě jednou šťastné a veselé. 🎄 V těch obchodech je to hustý. Šli jsme odvážně v centru Soulu do Zary a málem jsme to nepřežili ani my, ani prodavači, ti vypadali, že se těch Vánoc ani nedožijou. Docela jsem je litovala. 😅 Nevím, jestli jsi ještě nemocná, ale i tak přeji brzké uzdravení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťastné a veselé i vám! 🎄 Já nemocná nebyla, zatím, díky bohu. 😅

      Vymazat
  2. Já tohle moc neřeším spíš vůbec mě nejde až tak moc o dárky ale o to být s rodinou já třeba několik let na vánoce nekupuji žádné dárky protože na to nemám peníze a mojí rodině to nevadí. Jinak šťastný nový rok. ♥️🖤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A z čeho přesně prosím vyplynulo, že jsou pro mě Vánoce jen o dárcích? 🤨 Vánoce jsou takové, jaké si je člověk udělá, a pro mě Vánoce jsou především o atmosféře a io tom sejít se s těmi, které nám ráda.

      Vymazat

Okomentovat

Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas