Švihák lázeňský

Cheers, M'Queers! Tak nám opět začal nejteplejší měsíc v roce a počasí nám to dává solidně sežrat, už si pomalu ani nepamatuji, kdy tady pořádně zapršelo (a nemyslím tím jenom přepršku nebo pár kapek). Tráva na většině místech po městě začíná už teď připomínat vyprahlé seno na konci srpna a fakt tomu nepomáhá, když ji ti idioti vždycky vylepají prakticky až na drn. Vyhlížím už fakt jenom ty písečné červy. Ale ještě na chvíli zpátky ke květnu.

Poslední květnový víkend se tradičně zahajovala lázeňská sezóna, což znamená celovíkendová open-air akce. A oproti loňskému roku bylo počasí o něčem úplně jiném (a hlavně bylo celý víkend prakticky konzistentní, díky!) a fakt to byl skoro takový ten předcovidový pocit (je strašné, jak takhle všichni odměřujeme ten čas, ale je to prostě tak).

V sobotu jsem si pochutnala na sádlových tyčinkách a dvakrát za studena chmeleném Bakaláři (hrozně moc cením zavedení zálohovaných znovupoužitelných kelímků na pití, taky se nejen po, ale i v průběhu všude nepovalovaly miliony jednorázových), od bačů si odnesla vynikající korbáčky a u mého oblíbeného stánku, kde jsem poprvé nakupovala už v roce 2018, jsem si nahamonila hromádku kamínkových náramků, které jsem ještě neměla (pak bych si to zase rok vyčítala, kdybych tam nějaký nechala ^^") No a na nedělní odpoledne dorazila Míša i s piknikovou dekou, doplnila jsem si ještě poslední náramky (nemám problém, vy máte problém), směnila Hello Kitty masku za Pusheena a KONEČNĚ ochutnala churros! Není to tedy úplně levná záležitost, ale to ta bubble waffle před lety taky nebyla a taky bych si to pak vyčítala. A kromě toho je to tedy absolutní nebe v hubě a i ta porce je víc než dostatečná. *-* Navíc bylo strašně fajn si pak s jídlem a pitím sednout v parku na deku, kdy vám kolem divnolidi vykuřují marjánku běhají veverky a doléhá k vám nedaleká hudba, a být venku až do večera, aniž by vám to něco kazilo. ♥

Vesmír asi tuší, že jsem se v květnu trošku utrhla ze řetězu, a tak, aby byla znovu nastolena rovnováha, bude červen už teď pracovně solidně výživný. :'D Ale nestěžuji si, spíš naopak se i docela těším, neb léto se blíží a je třeba pomalu začít plánovat. ;)

Komentáře

  1. Holt máme before Christ, After Christ, před Covidem a po Covidu. Jenže co s tím, když bylo hodně věcí v té době jinak, že.

    Byla to parádní neděle ❤️

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas