Líná "prošívaná deka"

Tohle je zcela upřímně naprosto ideální věc, když na jednu stranu chcete něco obstojného upéct, ale na tu druhou se s tím nechcete až moc crcat ... prostě za málo peněz hodně muziky. A to se vyplatí! :D

Budete potřebovat 200 g polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry, prášek do pečiva, 50 g krystalového cukru, 5 lžic oleje, 2 vejce, 2 lžíce karobu nebo kakaa, vaničku tučného tvarohu a podle potřeby mléko.

Zvlášť si rozmíchejte tvaroh s jedním vanilkovým cukrem. Smíchejte mouku, kakao nebo karob, prášek do pečiva, druhý vanilkový cukr plus krystalový, přidejte vejce a olej a vymíchejte hladké lité těsto, podle potřeby přidávejte mléko. Těsto nalijte do vymazané a vysypané (mám radši kokos než mouku) koláčové formy a naďubkejte na něj tvaroh dle libosti (osobně to tam zkrátka nakydám lžící do takových "kráterů"). Pečte na horký vzduch na 180 stupňů, dokud z něj špejle, když do něj píchnete, vyjde suchá (kolem cca půl hodinky, ale chce to hlídat).


Recykluji foto z podzimu, tak račte omluvit halloweenskou estetiku ^^"

Tohle těsto je naprosto perfektní tím, že je univerzální a dá se na něj nacpat prakticky cokoliv. Když vynecháte kakao a přidáte červený rybíz a žmolenku, je perfektní. Když na tmavou verzi dáte višně a postrouháte hořkou čokoládou, je perfektní ... a to samé, když místo višní dáte hrušky a místo žmolenky skořici. A tahle "prošívaná" verze je zase ještě o chlup lepší, když si do těch tvarohových kráterů dáte ještě trošku šípkové marmelády. :3

Komentáře

  1. Naopak estetika se mi moc líbí, krásně to recept ozvláštní! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen mi takhle z předjaří přišla ne úplně aktuální. 😅

      Vymazat

Okomentovat

Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas