Voňavá vitamínová bomba aneb mrkvovo-pomerančové pyré

Nevím, jak to máte vy, ale pro mě osobně jsou pomeranče, mandarinky, pomela a podobně ovocem, které konzumuji prakticky hlavně v těch zimních měsících. A nikdy bych nevěřila, že kombinace citrusů s mrkví může být (kromě té úžasné sluníčkové barvy) tak strašně dobrá. 🥕🍊🍯

Budete potřebovat 7 mrkví, 1 velký pomeranč, 2 jablka (bez slupky), rozinky (předem namočené, aby změkly), podle chuti citronovou šťávu a med.

Pomeranč i s kůrou nechte 24 hodin odmočit a pořádně ho umyjte - tím ho zbavíte chemie a takové té "voskové" vrstvy. Očištěnou mrkev, pomeranč (včetně kůry) a oloupaná jablka pokrájejte na kousky a uvařte na kaši. Poté promixujte ponorným mixérem, přidejte rozinky a dochuťte citronovou šťávou a medem. Ještě teplé plňte do skleniček, po vychladnutí uchovávejte v ledničce, a jelikož v něm nejsou prakticky žádné konzervanty, je dobré ho spotřebovat dříve než později (i když v té ledničce nějakou dobu vydrží, ale rozhodně ne tolik jako třeba marmeláda).

Jelikož jsem ještě nepřišla na způsob, jak fotogenicky zvěčnit něco, co vypadá jak přesnídávka, budete se prozatím muset obejít bez mé fotodokumentace. ^^" Útěchou vám budiž to, že je to ale fakt hrozně dobré a pokud jste si stejně jako já i v nedětském věku občas k svačině dávali ovocnou přesnídávku ve skleničce s piškoty, budete to milovat. Ale vynikající je i samotné nebo třeba do jogurtu. :3

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas