Itou Junji: Maniac

Asi žádnému člověku, který má rád jak žánr hororu, tak mangu a anime, nebude jméno Junji Itou neznámé. Tento pán je totiž právem nazýván králem japonského hororu. A právě z jeho specifických děl toto další surrealistické panoptikum vychází.

Tohle je druhá adaptace (vlastně třetí, když budu počítat i filmové Gyo) Itouových děl, a já mám pořád ten samý problém. Samozřejmě, některá jsou děsivější než jiná (třeba ten dům s plísní nebo ty bezhlavé sochy byly dost creepy, prostě body horror), některá jsou zase prostě vysloveně divná (až si říkáte, kam na to ten člověk chodí, jak ho něco takového vůbec mohlo napadnout) ale prakticky veškerou děsivost u nich často zabíjí provedení, které působí tak trochu papundeklově a často až komicky (damn you, CGI ... třeba Hanging Balloons by jinak byly fakt super!) Nečekala jsem zázraky, takže ve výsledku nejsem ani zklamaná, ale stojím si za tím, že by to šlo udělat líp. A tak budu dál čekat na adaptaci Uzumaki, které se snad už letos konečně dočkám (a doufat, že tentokrát už to snad konečně vyjde!).

Komentáře

  1. Zrovna na to koukám, některé díly jsou docela vtipné :D Taky si často u čtení jeho příběhů říkám, kam na to chodí, protože některé ty jeho nápady jsou hrozně random.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zase jo, ale když to srandovně působí i tam, kde by nemělo, je to trochu weird. 😅

      Vymazat

Okomentovat

Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas