Karibský sen plný ananasu a kokosu

Když před nějakými dvěma týdny Lucie hodila na IG fotku velmi žravě vypadajícího koláče, hned jsem si vyžádala recept s tím, že ho nutně musím vyzkoušet ... a on je nakonec ještě žravější, než jsem si myslela (jestli to je vůbec možné). A jelikož to rozhodně nebylo naposled, co jsem ho pekla, tímto si ho zakládám do své malé kolekce. 🥥🍍🥃🍮🍰


Budete potřebovat plechovku ananasového kompotu (rozhodně kolečka, ne kousky), 150 g polohrubé mouky, 50 g strouhaného kokosu, prášek do pečiva, půl hrnku oleje, 3 vejce, třtinový cukr, třtinový rum (tmavý, ne bílý), mléko, vaničku plnotučného tvarohu a balení vanilkového pudinku (určitě by byl super i kokosový, ten jsem bohužel stihla sežrat už dřív a neměla ho zrovna po ruce).

Ananasový kompot sceďte, ananas si dejte zvlášť. Smíchejte tři žloutky, podle chuti třtinový cukr, šťávu z ananasového kompotu, olej a trošku mléka, jen tak, aby těsto mělo správnou ne tak hustou konzistenci. Přidejte mouku, prášek do pečiva a kokos a vymíchejte hladké těsto. Ze třech bílků si vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho do těsta vmíchejte. Předehřejte si troubu, dortovou formu si vymažte a vysypte (nejlepší je zase strouhaný kokos, kde se to u sladkého pečení hodí, používám ho na vysypání radši než hrubou mouku), nalijte těsto a upečte (v průběhu pečení budete muset do korpusu píchat špejlí, jestli už je hotový, já ho pekla cca půl hodiny na horký vzduch kolem 170-180 stupňů). Tvaroh smíchejte podle chuti s rumem a třtinovým cukrem a podle návodu si uvařte pudink. Až korpus trochu vychladne, pomažte ho tvarohovým krémem a na něj naskládejte kolečka ananasu. Přelijte uvařeným pudinkem a nechte úplně vychladnout a ztuhnout.


Strašně se mi na něm líbí, že se do něj zužitkuje fakt celý ovocný kompot, a na chuti je to fakt znát. Kromě toho je korpus tím, jak nasaje ještě vlhkost z tvarohu, takový vláčný ... no prostě je to fakt hrozně dobrý. :'333 A stopro to bude naprosto ideální na léto, když se ještě hotový na chvíli šoupne do ledničky.

Komentáře

  1. Mňaaaam! Nedávno som jedla a zasa som hlavná :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 💜😊 Doporučuju vyzkoušet, je jednoduchej a fakt hrozně žravej. *-*

      Vymazat
  2. Píšu si pro Rodiče, ten miluje ananas a kokos.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas