Rychlý vegetariánský ramen

Mám hrozně ráda takové ty magazíny, které většinou zadarmo nebo za nějaký symbolický peníz nabízí Albert, Penny, Billa a podobně. Jednak pro ty krásné fotky jídla (no jo, no), ale hlavně pro všechny ty recepty, protože když člověk už neví co by a hledá inspiraci, má do čeho nahlédnout. No a jelikož se v jednom z posledních alberťáckých objevil mimo jiné i recept na rychlý ramen s hlívou a vejcem, měla jsem jasno, co brzy vyzkouším - ramen jsem chtěla ochutnat už hodně dlouho, ale buď nebylo kde, a když už bylo, nějak na to nakonec nedošlo ... až dodnes. 🍜🍥🥢

Na 2 porce budeme potřebovat 2 vejce, 1,5 lžíce oleje (v originále slunečnicový, ale řepkový poslouží úplně stejně), 1 mrkev, 50 g hlívy ústřičné, 1 stroužek česneku, 1 cm kousek čerstvého zázvoru, 400 ml vody, 1,5 lžíce sójové omáčky, půl kostky zeleninového bujónu, 150 g instantních nudlí (můžete klasickou "drátěnku", já použila udon nudle), 50 g baby špenátu (pokud máte, jde to i bez něj), jarní cibulku (použila jsem pórek), černý sezam a chilli vločky.

Nejdřív si uvařte vajíčka - 5 minut, potom hned zchlaďte v ledové vodě, nechte 3 minuty odležet. oloupejte a zatím nechte stranou. Ve větším hrnci si nechte rozehřát olej, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, na nudličky pokrájenou hlívu a restujte dozlatova. Poté přidejte rozmělněný česnek a najemno nastrouhaný zázvor a restujte ještě 1 minutu. Poté všechno podlijte vodou, přidejte sójovou omáčku, rozdrobený bujón a na mírném ohni vařte 10 minut. Poté přidejte nudle a vařte ještě 3 minuty (v závislosti na tom, jaké nudle použijete, bude možná potřeba trochu déle, možná taky budete muset přilít ještě trochu vody). Odstavte, vmíchejte špenát, pokud ho máte, a pokud vám to přeci jenom bude připadat ještě málo slané (za mě se sójovka a bujón postarají dostatečně), přisolte. Rozdělte do misek, ozdobte rozpůleným vajíčkem, posypte kolečky jarní cibulky (nebo pórku) a seznamem, a pokud chcete, aby to mělo ještě trochu větší říz, můžete přidat ještě vločky chilli.


Bez mučení se přiznám, že vzhledem k tomu, že to byl fakt úplně první pokus, měla jsem trochu strach ... že se mi to nepovede, že mi to nebude chutnat a tak. A můžu říct, že je to fakt dost bomba. *-* Sice jsou moje hůlkové skills aktuálně trošičku rusty a divím se, že jsem ho neměla i na brýlích (ale jistá si nejsem ^^"), ale bez nich by to prostě nebylo ono. Pokud tedy nad ramenem taky váháte, zkuste tenhle. Je jednoduchý, rychlý, dobroučký a fakt vás zaplácne. ;)

Komentáře

  1. Vypadá dobře. Díky za recept! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za málo, jestli vyzkoušíš, dej vědět, jak chutnal. :)

      Vymazat
  2. Tak to jsem ráda, že je někdo také rád čte kvůli receptům, protože v okolí jsem asi jediná. Je fajn, že doporučuješ, já ho ještě nezkusila, tak jsem ráda za doporučení ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My si je třeba i navzájem schraňujeme s kamarádkou. 😁

      Vymazat
  3. Vypadá úžasně, mamka je na tom uplně stejně s magazíny s recepty :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas