Tokyo Mew Mew

Mew mew style,
mew mew grace,
mew mew power
in your face!

Ichigo Momomiya byla naprosto tuctová třináctiletá dívka, s běžnými starostmi a zamilovaná do nejhezčího kluka na škole ... až do doby, kdy se jí zdálo, že splynula s kočkou. Najednou jí až podezřele chutnají ryby a co víc, když začne být nervózní, sem tam jí vyrazí kočičí uši a ocas nebo se dokonce změní kompletně v kočku. Jednoho dne se pak před ní objeví nestvůra, když jí najednou nějaký neznámý kluk šoupne přívěšek s tím, že má onu nestvůru zlikvidovat ... a co se nestane! S přívěškem se Ichigo doslova promění, červené vlasy zrůžoví, opět tu máme kočičí uši a ocas, navrch stylový růžový obleček a co víc, ještě vlastní zbraň, která s tím vším dokonale ladí ... a příšera samozřejmě nemá šanci. Nakonec se Ichigo dozví, co se to s ní vlastně stalo - do jejího DNA bylo přimícháno DNA divoké kočky a podobně jako ona jsou na tom ještě další čtyři dívky, které v sobě mají DNA dalších čtyř ohrožených živočišných druhů a které musí Ichigo teprve najít, aby společně zachránily svět před Cyniklony, kteří si svou planetu prakticky zničili a jako náhradu si nemohli vybrat nic jiného než naší matičku Zemi. Ichigo začíná pracovat v maid kavárně, která je vlastně maskovanou základnou a postupně nachází další dívky - Minto, Lettuce, Pudding a Zakuro, každá má svou barvu, slušivý obleček a samozřejmě vlastní zbraň, a společně bojují za náš svět ... pokud zrovna neřeší své vlastní problémy, přeci jenom jsou to pořád mladé dívky.

Uf, ani nevíte, jak dlouho mi tu základ na tuhle recenzi ležel v Rozepsaných a já zkrátka nevěděla, jak jí pojmout, aby nevyšla moc ironicky ^^" TMM je zkrátka tak typické mahou shoujo, jak to jen jde. Máme tu kouzelné přeměny, boje proti příšerám vytvořeným vetřelci v rámci boje za záchranu světa a samozřejmě (nejen) srdeční problémy hlavních hrdinek, především pak srovnání se s tím, že jsou teď tak trochu jiné. Tím ale rozhodně nechci TMM nijak urážet. Je to zkrátka milá barvami hýřící oddychová podívaná, která má do psychologického dramatu na míle daleko, ale rozhodně neurazí a pobaví. Pokud má člověk náladu na něco lehkého a roztomilého, myslím, že TMM tomu bude plně vyhovovat :)


Komentáře

  1. Ja doteraz nezabudnem na všetky z tých transformácií, i keď priznám sa, transformácie Ichigo, resp. Zoey sa mi najviac páčili ♥ Ju som si obľúbila, samozrejme, najviac a doteraz je jednou z mojich najobľúbenejších anime postáv ♥ Hneď by som brala ten ich Power Pendant aj Strawberry Bell a ostatné jeho modifikácie :-D Vždy som si to želala ako dieťa ❤

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas