Slayers

Kde zuří monstra, tam jsem já,
abych je zničila.
Kde se třpytí poklad, tam jsem já,
abych ho získala.
I když se mi nepřítel postaví tváří v tvář,
vítězství bude stejně moje!

Vítejte ve světě draků, démonů a jiných příšer, králů a mocných čarodějů. K těm naposledy zmiňovaným patří Lina Inverse. Ovšem pokud se vám okamžitě vybaví moudrá a vlídná kouzelnice, tak jste poněkud vedle. To, že je Lina opravdu mocná čarodějka, se jí upřít nemůže, však Dračí Binec, které používá s velkou oblibou vždy a všude, je účinkem srovnatelné s menším či větším jaderným výbuchem, ovšem s tou vlídností to už tak žhavé není. Lina je totiž poněkud více vznětlivé povahy, především co se týče otázky jejího zevnějšku, především v oblasti hrudníku. Jestli něco opravdu miluje, tak jídlo (na to, jak je malá, je opravdu neskutečně žravá) a vše cenné, díky tomu si také vysloužila přezdívku postrach banditů - vždy si na nějakou tlupu počíhá, zneškodní ji, obere ji o všechno (samozřejmě pro své osobní účely, není přeci nějaký Robin Hood) a zmizí. Není divu, že z ní prakticky všechny rasy mají nahnáno a ona sama se ničeho nebojí. Tedy, ničeho kromě své starší sestry. Je jasné, že v takovém světě člověk lépe obstojí, pokud má spojence, proto se k Lině jako první přidává Gourry, velmi schopný šermíř, který je však doslova tupý jak poleno, dále pak Zelgadis, původně člověk přeměněný na chiméru, který se snaží najít způsob, jak se změnit zpět a Amelia, princezna z království Seyruun s poněkud více vyvinutým smyslem pro spravedlnost. To jsou také hlavní postavy, jelikož má anime pět sezón, tak v každé samozřejmě nějaká ta postava přibyde, ať už kladná nebo záporná (mohla bych jmenovat např. kněžku Sylphiel, dračí kněžku Filiu nebo Obludu Xellose). Jak už je nejspíš jasné, celý děj se točí okolo této naší party, která se dostává do nejrůznějších zapeklitých situací, jako je například snaha o vzkříšení velmi mocných a samozřejmě zlých démonů, snaží se zachránit svět a nepřijít při tom o krk.

Pro mě je tohle anime prostě klasika, která neomrzí. Lininy výbuchy (měla jsem na mysli výbuchy vzteku, ale i ostatní výbuchy jsou epické :D), Gourryho naprostá tupost, za kterou téměř vždycky jednu chytne, všechny ty ksichty, Xellosovo "Sore wa himitsu desu" a všechna ta vtipná stvoření jako například ryby s nožičkama ... a takhle bych mohla pokračovat dál. :D Pro mě je to zkrátka vtipná oddechovka, která nikdy neurazí. ^^ Jen jsem nějak nedokoukala poslední nejnovější řadu, protože mě Animax vytočil tím, že jí předaboval do češtiny. >:D


Komentáře

  1. Za mňa jednoznačne najlepšie anime, aj čo sa openingových songov týka! Doteraz si ich pamätám a Xellos a Valgaavom boli moje veľké lásky, haha. Inak Linina povaha, to som čisto ja.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád mě na ní baví ta její žravost. :DDD A co si budeme, ryby s nožičkama jsou pořád legenda.

      Vymazat

Okomentovat

Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas