Paradise Kiss

Yukari Hayasaka je naprosto obyčejná středoškolačka, jejímž jediným cílem je dostat se na prestižní univerzitu, jen aby splnila nároky své přísné a ctižádostivé matky. Přesto si uvědomuje, že učení rozhodně není její parketa a nikdy nebude stejně úspěšná jako její mladší bratr. Její život se však změní v okamžiku, kdy jí zničehonic na ulici přepadne podivný týpek s obličejem prošpikovaným piercingy a mele něco o tom, že musí být modelka. Yukari se samozřejmě vyděsí a uteče. Narazí však do podivně oblečené dívky v širokém klobouku s fialovou květinou nakreslenou na oku a zkrátka zničeho nic omdlí. Probere se až v ateliéru, kde se nad ní sklání dívka se zářivě růžovými vlasy, o které si zprvu myslí, že je anděl. Yukari se dozvídá, že Arashi (ten, co ji na ulici odchytil), Isabella (ta, do které narazila), Miwako (anděl s růžovými vlasy) a elegán George jsou studenti návrhářské školy, která každoročně pořádá soutěž o nejlepší ušité šaty. Té se chtějí se svou vlastní značnou Paradise Kiss zúčastnit. Jediné, co jim chybí, je modelka. Yukari (Caroline nebo také Carrie, na kterou ji překřtila Miwako) je ze začátku proti, ale nakonec zjišťuje, že se jí ta podivná parta celkem zamlouvá (k některám členům postupně začíná cítit i něco víc) a nakonec souhlasí. Postupně si začíná uvědomovat své vlastní sny a to, že ve svých osmnácti letech už nechce být jenom maminčinou poslušnou holčičkou. Rozhodne se vzít opratě do vlastních rukou a od základu změnit svůj život.

Paradise Kiss bylo jedno z vůbec prvních anime, která jsem viděla a také jedno z mála typicky shoujo anime, na která jsem kdy koukala. ale líbilo se mi ohromně. Oslnivě barevný svět módního návrhářství, spousta nádherných šatů, problémy běžného života a také láska, styl kresby tak typický pro Ai Yazawu ... určitá podobnost s Nanou by se našla (aby taky ne, když je autorka stejná), přesto však rozhodně nejsou naprosto totožné. Naprosto jsem si zamilovala jak opening, tak i ending, songy Lonely in Gorgeous a Do You Want To se k duchu celého příběhu víc než hodily. A co bych ještě řekla na závěr? Pokud se vám líbila Nana, myslím, že Paradise Kiss bude vaší parketou. :)


Komentáře

  1. Yazawa Ai je osôbka, ktorá mám v mojom srdci špeciálne miesto a vždy tam toto miesto mať aj bude. Jej josei mangy sú jedny z najlepších, aké som kedy čítala. Najmä preto, že sa v niektorých postavách nesmierne vidím a stotožňujem sa s nimi (napríklad práve tá Yukari či v niektorých ohľadoch aj Hachiko, t. j. Komatsu Nana - doteraz napríklad nezabudnem na prvú epizódu Nany, ktorú som videla ešte u svojej druhej babky a vďaka ktorej som hneď išla napísať časť recenzie na Nanu 8-) To som bola riadny prcek, ale darmo, práca Ai Yazawy ma nesmierne chytila za srdce). Od Ai som videla/prečítala všetko dostupné. Veľká škoda tej Nany, ale určite mala svoje dôvody. A k jej tvorbe - nedá mi opomenúť ten jej skvostný štýl kresby ♥ Nádhera. Úchvatné! Nie naradmo mám na svojom ľavom predlaktí vytetovaných Miwako s Arashim :-) ♥♥♥

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Moc mi tady nemaluj, napiš komentář a upaluj! 🎀

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas