Když recyklovaný dárek udělá větší radost

Možná si budete říkat, proč s tímhle tématem přicházím v únoru. Vůbec se ale přece nemusí vztahovat výhradně jenom k Vánocům (letos se mi nějak nečekaně podařilo mít už teď minimálně vymyšlené narozeninové dárky třeba už i na listopad, ehm). A i když je tu poměrně mrtvo, stejně mi nedá, abych nevyužila myšlenku.

Co si myslíte o recyklování dárků? Co mám na mysli je to, že když dostanete něco úplně mimo mísu nebo váš vkus, případně něco, co nijak nevyužijete (sůl do koupele, když máte sprchový kout, zelený čaj, když pijete výhradně ovocné, a tak podobně), nenecháte to doma válet, ale pošlete to dál k někomu, u koho víte, že mu to udělá radost. Považujete to za něco nepřípustného, nebo naopak za fajn způsob využití?

Osobně v tom nevidím vůbec nic špatného (samozřejmě, pokud daná věc není načatá nebo úplně jasně použitá nebo prošlá, v takovém případě je samozřejmě fajn se nejdřív zeptat, sama mám takhle doma pár sypaných zelených čajů od Kyoko). Knížka, od které jste třeba čekali něco trochu jiného a nezaujala vás tak, jak jste mysleli? Nebo třeba úplně nové, ani jednou nenošené ponožky, které jsou vám už na první pohled malé a jenom by se vám válely ve skříni? Proč je nevěnovat někomu, kdo z nich bude mít užitek a ještě radost? Osobně v tom nevidím problém jako dárce, ani jako obdarovaný (i když se tedy sama snažím dárky neodbývat náhodnými ptákovinami a přemýšlet nad nimi, ale i tak se někdy může chybička vloudit).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas