Beránek z tvarohového těsta

Již druhé Velikonoce jsme s mamkou pekly naše mněhně ze strašně dobrého vláčného těsta, na které dostala recept od kolegyně, a jelikož se i letos povedl, kdy jindy se o něj podělit. ;)


Budete potřebovat 1 vaničku tučného tvarohu, 1 Heru, 250 g cukru (dáváme pytlíček vanilkového a 5 g normálního), 250 g polohrubé mouky, 3 vejce a pytlíček prášku do pečiva.

Utřete Heru se žloutky a cukrem, přidejte tvaroh, mouku, prášek do pečiva a nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh ze 3 zbylých bílků. Formu na beránka vymažte a vysypejte, nalejte těsto a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů (horký vzduch) přibližně 45 minut (budete muset do těsta párkrát píchnout špejlí, jestli se už nelepí). Než beránka z formy vyklopíte, nechte ho chvíli vychladnout, aby vám držel hezky pohromadě.


Do toho základního těsta si můžete přidat co jen hrdlo ráčí, rozinky, mandle, nasekanou čokoládu nebo ořechy. My do něj přidáváme namleté vlašské ořechy a můžu říct, že s nimi je ještě o chlup lepší. A věřím, že by z něj byla i vynikající bábovka, protože upřímně řečeno, ono je nakonec jedno, do jaké formy to dáte. ;)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas