Když je hlad aneb rychlé těstoviny

Tak jo, Saku na své žvance konečně udělala samostatnou rubriku

Dlabanec, který před dávnými lety tatík odkoukal tuším že od Jamieho Olivera, ideální pro dny, kdy máte strašnou chuť na těstoviny, ale z nějakého důvodu se nemůžete patlat se složitou omáčkou a na druhou stranou se nechcete úplně odbýt, protože těstoviny s kečupem a sýrem pro vás nejsou dostatečně fancy.


První věc, co uděláme, je ta, že si dáme vařit těstoviny. Mezitím si nakrájíme na nudličky slaninu, pár stroužků česneku na plátky, jednu cibuli najemno a necháme je v hlubší pánvi na troše oleje zpěnit a trochu vypéct. Poté přidáme přiměřené množství kečupu, bobek sardelové pasty a pořádně rozmícháme. Dochutíme libovolnými zelenými bylinkami (osobně dávám horu tymiánu a oregana), přidáme hrst okapaných vypeckovaných černých oliv a necháme na mírném plamenu trochu provařit. To už se nám ale uvaří těstoviny, které scedíme, přidáme ke směsi do pánve, pořádně promícháme, aby se těstoviny hezky obalily, a můžeme podávat, posypané oblíbeným strouhaným sýrem, samozřejmě.

Jak vidíte, fakt to není složité a je to z ingrediencí, které se doma (alespoň u nás) většinou vždycky najdou, ale jde to třeba i bez té slaniny, když zrovna není (ačkoliv s ní je to o chlup lepší, co si budeme namlouvat). Dlabanec je to tedy vhodný i tehdy, pokud máte tak trochu polní podmínky a nemáte prostor na nějaké velké vyvařování. A rozhodně je to MNOHEM chutnější než jenom těstoviny zakydané kečupem a posypané sýrem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas