Dodržujeme pitný režim aneb osvěžující domácí limonáda

Nechci si hrát na Láďu Hrušku, abych z toho dělala naprostou bombu, která nikdy nikoho přede mnou určitě nenapadla, protože to si ani nemyslím, ale přece jenom to někoho třeba může inspirovat, co já vím. A teď, když už začíná být teplo, do sebe ne každý chce rvát ty umělé přebublané a přeslazené sračky.


Jediné věci, které budete potřebovat, jsou naprosto obyčejná voda z kohoutku (protože bublinky jsou jednak nezdravé a jednak zlo), citron nebo limetku (samozřejmě, že je lepší čerstvý plod, ale když nebude jiná možnost, dala by se použít i jenom šťáva), čerstvou mátu (pokud ji máte třeba na zahradě nebo doma v květináči, máte velkou výhodu) a podle chuti med nebo třtinový cukr (už jsem ji dělala z obojího a obojí chutná dobře, takže záleží čistě na vás, samozřejmě, opět, pokud máte kvalitní domácí med a ne to čínské cosi z obchodu, je to úplně o něčem jiném). Celý postup je pak naprosto primitivní - V troše teplé vody si rozpustíme a rozmícháme med nebo cukr a dolijeme studenou vodou. Citron nebo limetku rozpůlíme, jednu půlku nakrájíme buď na plátky nebo na menší kousky, z druhé půlky vymačkáme šťávu a spolu s natrhanými lístky máty přidáme, promícháme a necháme louhovat. Pak už jenom případně vychladíme a vesele pijeme.

Je to jednoduché, že to zvládne i malé dítě, chutná to vážně dobře (tedy, pokud zrovna nepatříte k těm jedincům, kterým se z máty dělá šoufl, pak je to o něčem jiném), sami si regulujete, jak moc sladké to chcete mít, a taky přesně víte, co jste si do toho dali nebo nedali. A nejen na léto je to na žízeň a dodržování pitného režimu pití jako dělané. ;)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas