Ben-To

Jejich revírem jsou místní supermarkety, jejich zbraněmi jsou všemožné bojové chmaty, jejich tempo je vražedné a jejich cílem je zlevněné jídlo. Nenechte se zmást, nejedná se o důchodce z Kauflandu, ale o hrdiny anime Ben-To!

Středoškolák You Satou si takhle jednoho dne večer zajde do supermarketu, aby si koupil něco k večeři. Ovšem když si chce vzít bento, najednou ztratí vědomí a když se probere, jednak je všechno pryč a jednak si z incidentu vůbec nic nepamatuje, nehledě na to, že znovu omdlí a musí do nemocnice. V supermarketech totiž funguje něco na způsob bojové hry, jejímž cílem je právě zlevněné bento a kdy se účastníci opravdu rvou až do krve. You se díky spolužačce Sen Yarizui, vedoucí klubu Milovníků zlevněného jídla, známé ve světě vlků, jak si účastníci říkají, pod přezdívkou Ledová čarodějnice, spolu s vášnivou spisovatelkou novel Hanou Oshiroi (díky které You pravidelně dostává přes hubu od školní předsedkyně Ume Shiraume, která vůči ní trpí více než ochranitelským komplexem) víc nedobrovolně než dobrovolně stávají členy klubu. Díky Sen You postupně proniká do světa vlků, který má nejen svá pravidla a odměny (nejen v podobě samotného jídla, ale také různých zvláštních nálepek), ale také a především svou čest.

O tomhle anime bych ani nevěděla, kdyby se o něm někdo nezmiňoval jako o nejdivnějším anime ... a samozřejmě, že na něco takového slyším jak býk na rudý hadr, takže výzva byla přijata. A ačkoliv to opravdu zní divně, absurdně a dost možná opravdu jako anime verze našich důchodců, ono je to překvapivě koukatelné a zábavné. Myslím, že kdybych měla jakože opravdu hlad, tak bych se o to bento taky s chutí poprala, protože už jenom při sledování jsem měla hlad opravdu solidní. >:3 Ale vážně, pokud hledáte nějakou oddechovku, zkuste to, buď to po jednom díle vzdáte nebo vydržíte, já jsem nakonec celkem ráda, že jsem vydržela. ;)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas