Král zimních salátů

O kom že je řeč? No přece o úžasném salátu jménem Coleslaw (Jen mi tady teď prosím nezačněte kázat, že to je "ten salát z KFC." Ano, v KFC ho sice mají taky, ale to opravdu neznamená, že ho KFC vynalezlo, takže kuš.). A proč zimní? Protože v chladnějších období má přeci jenom člověk větší chuť na něco jiného, než jsou umělohmotná skleníková rajčata bez chuti a zelí, mrkev a cibule, které tenhle salát (alespoň v naší verzi) tvoří jsou přeci jenom surovinami, které člověk uplatní právě přes tu zimu.

Co tedy budeme potřebovat? Jak už jsem říkala, zelí, přibližně ve stejném poměru mrkev, jednu cibulku, tatarku a sůl. Zelí si nakrouháme na nudličky buď na nějakém tom šikovném robotu nebo ho nakrájíme ručně, v druhém případě je však nutné nakrájenému zelí ještě pořádně namlátit, aby pustilo šťávu a zkřehlo. Mrkev si nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Všechnu zeleninu smícháme, přidáme tolik tatarky, aby se salát hezky spojil, a podle chuti osolíme.

Je výborný třeba i jako příloha ke kusu pečeného kuřete (i proto nejspíš to KFC), ale skvěle poslouží i třeba k toustu nebo jako běžný salát k večeři nebo jinému jídlu. Osobně na něj nedám dopustit, protože se v něm všechny ty chuti vážně skvěle prolínají a ... prostě je to dlabanec. >:3

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas