Jak se zbavit jablek podruhé aneb jablková bábovka

Po šťávě se s vámi chci podělit o další možnost jak využít ne až tak pěkná jablíčka, a štrůdl už vám leze i ušima. Recept jsme s mamkou kdysi našly v nějakém časopise a už léta je to jeden z tradičně podzimně-zimních svačinových moučníků. :3


Budete potřebovat asi 400 g jablek, 350 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, lžička jedlé sody, 200 g cukru krupice (my dáváme mnohem, ale mnohem méně), 150 ml oleje, dvě vejce, lžička skořice, lžička kakaa (opravdové kakao, žádné Granko), tuk na vymazání a mouka na vysypání formy.

Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo, cukr smícháme s vejci a kakaem. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, sodou a skořicí. Sypkou směs smícháme spolu s vaječnou hmotou, olejem a jablky a vypracujeme vláčné těsto, které nalejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut. Po upečení (můžeme zkusit špejlí) necháme bábovku trochu vychladnout, vyklopíme z formy a můžeme případně ještě pocukrovat, kdyby se vám zdála málo sladká.


Můžu směle říct, že pokud nevíte, že v ní ta jablka jsou, nepoznáte to. Navíc kombinace kakaa a skořice vytváří zase trochu jinou chuť než u klasické bábovky a ze zkušenosti můžu říct, že každému, kdo ji u nás zatím jedl, chutnala. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas