Trochu netradiční slaný štrúdl

Na tenhle recept maminka pro změnu narazila v čemsi jako našich městských novinách, jednou jsme ho dělaly na zkoušku a šíleně nám chutnal, takže když k nám dneska jdou známí na večeři (jdou, ne že k večeři budou, samozřejmě, tak daleko jsem ještě nedospěla a v tom ta netradičnost opravdu nespočívá), dělaly jsme ho znova a já ho tím pádem můžu zdokumentovat. ;)

Budete potřebovat balíček listového těsta, balení kysaného červeného zelí (asi by mohlo být i bílé, ale s červeným je to lepší, je takové chuťově výraznější, aspoň pro mě), dvě jarní cibulky, jednu žlutou papriku (zase mám pocit, že žlutá je tu hlavně pro barvu, takže by určitě šla použít i jiná), 20 dkg anglické slaniny, 15 dkg plátkového uzeného sýra, kečup, sůl, pepř, mletý kmín, oregano, lněné nebo sezamové semínko.

Listové těsto si rozválíme (pokud tedy nemáme to chlazené, které stačí jenom rozrolovat), potřeme ho kečupem a po celé ploše vyskládáme plátky slaniny. Na ni rovnoměrně rozprostřeme hodně, ale opravdu HODNĚ vymačkané zelí (nechceme z toho přece mít blemtu), osolíme, opepříme a okmínujeme. Na zelí naházíme na menší kousky nakrájenou jarní cibulku a papriku a posypeme oreganem. Na závěr to všechno poskládáme plátky uzeného sýra a smotáme dohromady (to je většinou ta nejhorší část, protože vám to začne lézt úplně všude, ale musíte se s tím poprat). Před pečením pak ještě můžeme (ale nemusíme) potřít vrchní část štrúdlu rozšlehaným vajíčkem a posypat sezamovým nebo lněným semínkem. Pečeme na pečícím papíru na 200 stupňů dozlatova.


Tentokrát jsme tak nějak vynechaly to vrchní vajíčko a vlastně i ta semínka, nějak je nevedeme

S oficiální platností můžu potvrdit, že výborný je i studený. :3

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas