Štrúdl trochu jinak

Recept přitáhla mamka od kolegyně z práce, která o něm doslova básnila, tak jsme se rozhodly ho taky vyzkoušet, protože je to opravdu jednoduché jak facka :)


Budete potřebovat dva hrnky vloček (my vzaly ovesné), půl hrnku vody, dva malé bílé jogurty, jednu nebo dvě lžičky medu, větší jablko a skořici. Nic víc, nic míň.

A postup? Jednoduše smícháte vločky s vodou, jogurtem a medem, jablko nakrájíte na kousky a smícháte se skořicí (můžete přidat i rozinky nebo třeba ořechy, zkrátka podle chuti). Na plech s pečícím papírem pak z vločkové směsi nakydáte dvě placky. Na ty placky pak rozprostřete jablko se skořicí a zapatláte zbytkem vločkové směsi tak, aby vám v ideálním případě jablečné kousky nikde nekoukaly. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a plech s bochánky, které na první pohled nevypadají zrovna vábně (s maminkou jsme se shodly, že to vypadá, jak kdyby vám někdo na ten plech nablil :'D), ale o to lépe voní, pečte asi půl hodiny (doporučuji to ale kontrolovat, může to být hotové i dřív a byla by škoda to upražit). Pak už si ho jenom vychutnejte třeba ke kafi (osobně od včerejška nedám dopustit na to úžasně voňavé vanilkové od Douwe Egberts, ale budu muset slevit z nároků, protože když není v akci, tak je drahé jak sviň :'D), jenom dejte pozor, ať ho nesežerete na posezení, protože je to vážně mňamka, navíc nepřeslazená (o sladkost se postará jak med, tak hlavně jablíčko) a troufám si říct, že i celkem zdravá :3

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížky s nádechem asijských kultur

Přineste hřebíky, už je tady zas