Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z červen, 2024

Kaii no Otome to Kamikakushi

Obrázek
Vnadná knihkupkyně Sumireko Ogawa se po dávném literárním úspěchu z raného mládí stále touží stát spisovatelkou, i když je ohledně inspirace tak trochu vyhořelá. Když v Tokiu začne docházet k podivným nadpřirozeným incidentům a sama Sumireko se k jednomu takovému incidentu připlete, rozhodne se přijít věcem na kloub, i proto, že má konečně inspiraci, o čem psát. Za tímto účelem se připojí ke svému kolegovi z knihkupectví Renovi Adashinovi, který, jak se zdá, má kromě slabosti pro Sumireko (a její vnady) taky obsáhlé znalosti týkající se okultismu a Kuriozit, se kterými ony incidenty souvisí a které se začínají objevovat například ve formě městských legend. Ovšem Ren má svá vlastní tajemství a zvláštních značek, které označující místa, kde se stalo něco přesahující lidské vnímání a které nevidí jen tak někdo, neustále přibývá. Co je vlastně Ren zač? Za jakým účelem se ti dva snaží posbírat co nejvíc Kuriozit? A o co tady vůbec jde?

Tadaima, Okaeri

Obrázek
Muž v domácnosti Masaki Fujiyoshi se se svým chotěm Hiromuem a dvouletým synem Hikarim přestěhovali do nového sousedství s tím, aby začali novou kapitolu svého života. Mnoho lidí jejich svazek neschvalovalo, a to z toho důvodu, že Masaki je omega, v podstatě druhotný gender schopný nezávisle na pohlaví rodit děti, který se ve společnosti často potýká s diskriminací a opovržením. Ovšem s diskriminací, která dokáže rodinný život pěkně otrávit, se setkávají i alfy, na které je nahlíženo jako na nadřazený gender ... jako třeba Hiromu. Většina společnosti zkrátka zastává názor, že lidé by si měli hledat partnery výhradně v rámci svého genderu. Naštěstí na to nová rodinka není sama. Malý Hikari velmi brzy přilne k samotářskému synovi sousedů Yuukimu a spolehnout se můžou i na Hiromuova kolegu a kamaráda z dětství Tomohira. Masaki a Hiromu si konečně užívají tolik vysněné rodinné idyly, ale když se ke slovu začne hlásit minulost, ještě budou možná muset zvládnout pár klacků hozených pod nohy.

Bartender: Kami no Glass

Obrázek
Miwa Kurushima společně se svou kolegyní Yukari Higuchi hledají talentovaného barmana, který by vedl bar ve známém Hotelu Cardinal. Ředitel hotelu, který je zároveň Miwin dědeček, má na svého potenciálního zaměstnance jediný požadavek - aby dokázal vytvořit takzvanou Božskou sklenici - drink, který dokáže vyléčit lidskou duši. Ovšem zatím každý z jejích kandidátů pohořel a Miwa si není tak úplně jistá tím, co její dědeček vlastně chce. Během svého hledání narazí i na nenápadný podnik jménem Eden Hall, skrytý mezi rušnými ulicemi Ginzy. Tento malý útulný bar provozuje Ryuu Sasakura, geniální barman, který vždy dokáže naprosto přesně odhadnout své zákazníky a namíchat jim přesně to, co v danou chvíli potřebují, ať už vědomě nebo nevědomě. Každý jeho drink poskytuje tak potřebnou útěchou, a přesto je servírovaný s neuvěřitelnou pokorou. Náhoda tomu tak chce, že se cesty všech tří setkají a ředitel Ryuův barmanský um uchvátí natolik, že jej chce za každou cenu získat pro svůj hotelový bar.

Delicious in Liberec

Obrázek
Proč se z těch výletů čím dál víc stávají výlety v podstatě žrádelní? Ne že bych si stěžovala, to ani v nejmenším, jen je docela legrace pozorovat tu změnu, holt fakt stárneme. :D Ovšem Liberec v téměř letním počasí už jsem nezažila pěkně dlouho, takže jsem šťastná, že to vyšlo!

Demoverze léta

Obrázek
Říkala jsem si, že by možná bylo fajn se po dvou týdnech zase ozvat, aby to tu úplně nezahnívalo (tedy, ono to tu nezahnívá, ale ta aktivita není vidět na první pohled, takže tak).